«ουδέ αίμα μαρτυρίου ημπορεί να εξαλείψη την αμαρτίαν του χωρισμού της Εκκλησίας και της διαιρέσεως, και το να σχίση τινάς την Εκκλησίαν είναι χειρότερον κακόν από το να πέση εις αίρεσιν» Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ & ΨΕΥΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΖΗΛΩΤΕΣ

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Στο διαδίκτυο, ειδικά το ελληνόφωνο και σχετικό με «θέματα ορθοδοξίας»,  εδώ και ορισμένα χρόνια διεξάγεται ανηλεής προπαγάνδα, η οποία έχει να κάνει με λοιδορία και κατασπίλωση ιεραρχών, φανατική υποστήριξη εξωεκκλησιαστικών ζηλωτών, παρασυνάγωγων παλιοημερολογιτών και λοιπών ακραίων απόψεων και καταστάσεων. Μέρος τους φαινομένου στο οποίο αναφερόμαστε είναι και η διασπορά ψευδών διαδόσεων, που αγγίζουν τα όρια της εμπαθούς κατασυκοφάντησης και της ηθελημένης παραπλάνησης. Πλανώντες και πλανώμενοι δραστηριοποιούνται σήμερα πολλοί κάτοχοι ιστολογίων, συνήθως προσκείμενοι σε εξωεκκλησιαστικά σχήματα «παλιού ημερολογίου», άνθρωποι που έχουν την ιδεοληψία πως είναι «στυλοβάτες και σωτήρες της Εκκλησίας» και επόμενοι αισθημάτων προσωπικής αυτοδικαίωσης, που δήθεν τους αρμόζει να (κατά)κρίνουν και να κεραυνοβολούν τους πάντες. Έχει δημιουργηθεί έτσι ένα αντιπατερικό και αντιεκκλησιαστικό κλίμα με άρμα κάποιον αόριστο δήθεν «αντιοικουμενισμό» και στόχο «να ξεσηκώσουμε τον κόσμο», θαρρείς και είμαστε ηγήτορες, θαρρείς και είμαστε όλοι ανάστατοι και φανατικοί παλιοημερολογίτες. Από το φαινόμενο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δημόσιοι και ανερυθρίαστοι ΨΕΥΤΕΣ, οι υπεύθυνοι κακόβουλων και μεγαλόστομων συκοφαντιών…

Β. ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΨΕΥΔΗ & ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
1) Οκτώβριος 2014: Υλοποιήθηκε δικαστική απόφαση που αποδίδει κατειλημμένο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη στην ίδια. Οι καταληψίες (προσκείμενοι στην ομάδα σχισματικών καταληψιών κτηρίων της εν λόγω μονής) κυκλοφόρησαν μέσω ιστολογίων τους την ψευδή είδηση πως εντός του συγκεκριμένου ακινήτου διέμενε «ηλικιωμένος καρκινοπαθής μοναχός, εγχειρισμένος και με μισό συκώτι, καθώς και λαϊκοί βοηθοί του», σε μια προφανή προσπάθεια επίκλησης του συναισθήματος του κοινού. Αποδείχτηκε ότι στο διαμέρισμα κατά την ημέρα και ώρα της εκκένωσης βρισκόταν ένας νεαρός σχισματικός ρασοφόρος, ονόματι Μ.Λ. και 5 ακόμη λαϊκοί. Για την εξυπηρέτηση του δήθεν «καρκινοπαθούς ηλικιωμένου κλπ» στο διαμέρισμα βρέθηκαν, εκτός των άλλων, όργανα γυμναστικής, όπως ράβδος έλξης, βαράκια κλπ. 
2) Αύγουστος 2014: Παλιοημερολογίτες και νεοζηλωτές διαδίδουν σε εφημερίδα και ιστολόγια πως αποφασίστηκε κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους. Οι διαδόσεις συνεχίζονται, παρά τις επίσημες διαψεύσεις. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
3) Μάιος 2014: Παλιοημερολογίτες κατηγορούν δημοσίως σε ιστολόγια τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την Εκκλησία της Κύπρου πως υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, ακόμη και τον «γάμο» μεταξύ ομοφύλων ατόμων. Καμμία απόδειξη δεν προσφέρουν, αντιθέτως εισπράττουν τη δημόσια διάψευση από την Εκκλησία της Κύπρου και (για ακόμη μία φορά) επίσημο ανακοινωθέν κατά της ομοφυλοφιλίας και υπέρ του φυσικού γάμου. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
4) Μάιος 2014: Οι σχισματικοί καταληψίες της μονής Εσφιγμένου διέδωσαν δημοσίως σε ιστολόγια πως η αναγνωρισμένη και κανονική Εσφιγμενιτική αδελφότητα βαρύνεται με οικονομικές ατασθαλίες. Καμμία απόδειξη δεν προσέφεραν, αντιθέτως έγινε εισαγγελική έρευνα που απέδειξε ψευδέστατη την καταγγελία. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
5) Μάρτιος 2014: Ο σχισματικός αρχικαταληψίας της μονής Εσφιγμένου δήλωσε δημοσίως σε ομιλία του σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ότι από 1/5/2014 ξεκινά το σφράγισμα όλων των νεογνών στην Ελλάδα με το 666 και ότι αυτό αποφασίστηκε από την τρόικα. Αποδείχθηκε ψευδές. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τον συκοφάντη ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία. Καμμία δημόσια αντίκρουση της ψευδολογίας αυτής από τους υποστηρικτές του.
δείτε ιδίως το σχόλιο 13.
6) Ιανουάριος 2014: Ο σχισματικός αρχικαταληψίας της μονής Εσφιγμένου δήλωσε δημοσίως σε ομιλία του στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στις 11/1/2014 ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι «ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων», της γνωστής εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης. Φυσικά, καμμία τεκμηρίωση δεν παρείχε για τη δημόσια συκοφαντία.
7) Νοέμβριος 2013: Παλιοημερολογίτες κατηγορούν δημοσίως σε ιστολόγια τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως μασόνο. Καμμία απόδειξη δεν προσφέρουν, αντιθέτως εισπράττουν τη δημόσια διάψευση από το Πατριαρχείο και (για πολλοστή φορά) την αποδοκιμασία της μασονίας. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
8) Ιούλιος 2013: Οι σχισματικοί καταληψίες της μονής Εσφιγμένου διέδωσαν δημοσίως σε ιστολόγια πως δεν εκτόξευσαν βόμβες μολότωφ κατά της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή στο κατειλημμένο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις 29/7/2013, αλλά και πως οι σχετικές φωτογραφίες είναι… πλαστές. Η ρίψη τριών βομβών μολότωφ και ενός εκρηκτικού μηχανισμού αναφέρεται στις εκθέσεις που συνέταξε: η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η Εγκληματική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρμόδιος δικαστικός επιμελητής και το Αστυνομικό Τμήμα Καρυών. Επίσης, αναφέρεται στα Πρακτικά της επίκαιρης συνεδρίασης της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους και στις γραπτές μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων. Επίσης, υπάρχουν αυτεπάγγελτες διώξεις που ασκήθηκαν από την Αστυνομία κατ' αγνώστων μέσα από το κατειλημμένο κονάκι και αφορούν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία, κατοχή εκρηκτικών, για κίνδυνο πρόκλησης επικινδύνων σωματικών βλαβών κλπ. Αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι ψευδές. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία. Πολλοί από τους υποστηρικτές των καταληψιών εξακολουθούν και σήμερα να πιστεύουν όσα έωλα οι καταληψίες διέδωσαν, πράγμα που αποδεικνύει το μέγεθος της εθελούσιας τύφλωσής τους. http://egolpio.wordpress.com//?s=%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%86&search=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7
9) Αύγουστος 2013: Παλιοημερολογίτες διέδωσαν δημοσίως σε ιστολόγια πως επρόκειτο να έρθει ο πάπας Ρώμης στο Άγιον Όρος μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον Σεπτέμβριο 2013. Αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι ψευδές. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.

Για σχετικά αναζητήστε «Στο Άγιο Όρος θέλει να κουβαλήσει τον Πάπα ο Πατριάρχης»
10) Ιούλιος και Αύγουστος 2012: Παλιοημερολογίτες διέδωσαν δημοσίως σε ιστολόγια πως επρόκειτο να ιδρυθεί «ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι» μέσα στο Άγιον Όρος. Αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι ψευδές. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
11) Σεπτέμβριος 2012: Παλιοημερολογίτες διέδωσαν δημοσίως σε ιστολόγια πως δυνάμεις των ΜΑΤ «πολιορκούν» τους καταληψίες της μονής Εσφιγμένου. Αποδείχθηκε ανυπόστατο. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.

12) Ιούλιος και Αύγουστος 2011: Παλιοημερολογίτες διέδωσαν δημοσίως σε ιστολόγια πως επρόκειτο αμέσως προσεχώς να χτιστούν τουριστικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία μέσα στο Άγιον Όρος. Αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι ψευδές. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
13) από το έτος 1990 έως σήμερα: Οι σχισματικοί καταληψίες της μονής Εσφιγμένου ισχυρίζονται ψευδώς πως «διώκονται επειδή δεν δέχονται χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης ή του ΕΣΠΑ», ενώ ΠΟΤΕ δεν εκπροσωπούσαν νομίμως και κανονικώς την ιερά μονή Εσφιγμένου, έστω και για να αιτηθούν να λάβουν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Γι’ αυτό και για τον δήθεν «διωγμό» τους έχει προ πολλού απαντήσει η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους. Αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι ψευδές. Καμμία δημόσια συγγνώμη από τους συκοφάντες ή ανάληψη ευθύνης για την δημόσια ψευδολογία.
http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/moni_faq.html
14) από το έτος 2000 περίπου έως σήμερα: Διάφορα παλιοημερολογίτικα ιστολόγια ανακυκλώνουν δήθεν διάλογο που είχε ο άγιος Νεκτάριος πριν το 1920 με δύο πιστούς, οι οποίοι φέρονται να τον ρώτησαν κατά πόσο εφικτή και επιτρεπτή είναι η αλλαγή του ημερολογίου. Ο άγιος φέρεται να απαντά αντιγράφοντας... τις αιτιάσεις παλιοημερολογιτών των ετών 1925-30, πως δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να γίνει αλλαγή του ημερολογίου, κάνει μνεία στο γρηγοριανό και σε τρεις δήθεν καταδικαστικές συνόδους, τους προτρέπει να αντισταθούν στην αλλαγή και να λειτουργούνται κατ' οίκον...
Πρόκειται για πασίδηλη ασέβεια, διότι είναι ψεύτικα λόγια που κάποιοι έβαλαν εκ των υστέρων στο στόμα του αγίου. Εξηγούμαστε:
1] πουθενά δεν υπάρχει ανεξάρτητη γραπτή πηγή που να αναφέρει τέτοιο διάλογο του αγίου Νεκταρίου και στην οποία να στηρίζονται οι ισχυριζόμενοι πως τα είπε. Ας μας υποδείξουν όσοι μεταδίδουν τέτοια πράγματα γραπτό του αγίου ή άλλη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ πηγή που να πιστοποιεί ότι ο άγιος συντάχθηκε με το... σχίσμα των παλιοημερολογιτών, προτού καν αυτό εμφανιστεί! Ως γνωστόν, ο άγιος κοιμήθηκε το 1920, η αντιεκκλησιαστική ανταρσία ξεκίνησε το 1924 και το πρώτο παλιοημερολογίτικο σχίσμα υλοποιήθηκε μόλις το 1935! Εξίσου εύκολα και αναπόδεικτα μπορεί κανείς να βάλει οποιονδήποτε άγιο να λέει οτιδήποτε...
2] το μοναστήρι που ο ίδιος ίδρυσε στην Αίγινα είναι με την Εκκλησία και όχι με κάποια ομάδα παλιοημερολογιτών
3] ο ίδιος ήταν εκ χαρακτήρος άνθρωπος με μεγάλη προσήλωση στις αποφάσεις της Εκκλησίας. Ο άγιος Νεκτάριος φημιζόταν για την εμμονή του στη διαφύλαξη της κανονικής τάξης στην Εκκλησία. Δεν ανταπάντησε καν στις άδικες κατηγορίες που δέχθηκε και υπάκουσε προθύμως σε οποιαδήποτε απόφαση της Εκκλησίας, ακόμη και την πλέον άδικη εις βάρος του. 
4] σε καμμία περίπτωση δεν μαρτυρείται συμβουλή του προς πνευματικά του τέκνα ή κάποιο διάγγελμά του προς όλους τους πιστούς να απειθήσουν σε απόφαση ιεράς συνόδου.

5] ο άγιος δεν θα παρέπεμπε ποτέ σε ψευδή απόφαση συνόδου, όπως έκαναν οι παλιοημερολογίτες μετέπειτα με το πλαστό σιγίλλιο απόφασης που δήθεν καταδίκαζε την διόρθωση του ημερολογίου. 

http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/08/blog-post_12.html
Αποκάλυψη της πλαστότητας έγινε

Γ. ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ερευνούν και προτιμούν να πιστεύουν δίχως στοιχειώδη έρευνα και δίχως προσωπική λογική επεξεργασία όσα οι του χώρου τους διαδίδουν. Η απόλυτη εμπιστοσύνη που οι ίδιοι τρέφουν στο πρόσωπο των ψευδολόγων λειτουργεί σαν πλήρες αποδεικτικό μέσο, σαν αναντίρρητη πραγματικότητα. Οι δε αντιλέγοντες αμέσως χαρακτηρίζονται από την κλειστή ομάδα σαν «μασόνοι», «οικουμενιστές», «υπηρέτες του σατανά», «εντεταλμένοι και μισθωτοί». Πρόκειται για φαινόμενο σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα, το σκοτεινό φαινόμενο της συλλογικής πλάνης ατόμων που θέλουν να ανήκουν σε κλειστές ομάδες, αυτές που οι αρχηγοί τους χαρακτηρίζουν σαν «γνήσιες» και «διωκόμενες», ενώ δεν επιτρέπουν στα μέλη τους να έχουν ενημέρωση από πηγές εκτός των ομάδων αυτών, τις οποίες πηγές χαρακτηρίζουν «νόθες» ή «αιρετικές». Οι ίδιοι οι συκοφάντες κερδίζουν ποικίλα οφέλη από τη διασπορά των ψευδών, άλλα προσωπικά και άλλα στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου «πολέμου εντυπώσεων» εις βάρος της ορθόδοξης Εκκλησίας γενικά και του Αγίου Όρους ειδικά. Υπάρχουν, άλλωστε, πολλές δυνάμεις που αντιμάχονται την Εκκλησία, άλλες εμφανείς και άλλες αφανείς, άλλες σε ευθεία σύγκρουση μαζί της, άλλες υποκρινόμενες οι ίδιες πως είναι «εκκλησιαστικά σχήματα». Έχουμε αναφερθεί άλλοτε στο ζήτημα, από πλευράς στόχων των συκοφαντών.

Δ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ας ελπίσουμε να ανανήψουν οι άνθρωποι από την πλάνη. Οι άγιοι έχουν αναφερθεί στο θέμα, ιδίως μέσα από την ανάλυση των χαρακτηριστικών του μη κατ’ επίγνωσιν ζήλου
Οι πατέρες της Εκκλησίας έχουν εγκαίρως κάνει διάγνωση φαινομένων πολέμου εναντίον της Εκκλησίας από «εκκλησιαστικοφανείς» χώρους και ανθρώπους. Συστήνουμε ως χρήσιμους προς μελέτη ιδίως τους λόγους του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου και τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου.
Προσφάτως, το ζήτημα έχει κινήσει την προσοχή ιεραρχών και δημοσιολογούντων, ενδεικτικά

Μ.Γ.