«ουδέ αίμα μαρτυρίου ημπορεί να εξαλείψη την αμαρτίαν του χωρισμού της Εκκλησίας και της διαιρέσεως, και το να σχίση τινάς την Εκκλησίαν είναι χειρότερον κακόν από το να πέση εις αίρεσιν» Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΕΝΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Δόξα σοι ο Θεός! Υπάρχει πλέον από τις 21/2/2015 η πρώτη ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ εκ μέρους των σχισματικών καταληψιών κτηρίων της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους για τις ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΒΟΜΒΩΝ ΜΟΛΟΤΩΦ εναντίον αστυνομίας, εργατών και δικαστικού επιμελητή, που έγιναν στις Καρυές, στις 29/7/2013, σε προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει κατειλημμένο κτήριο, βάσει τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Οι καταληψίες απολογήθηκαν στις 21/2/2015 στην τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στις Καρυές Αγίου Όρους.
Ο λαός μας εύστοχα λέει «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», «αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια», «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο μόνο χρόνο χαίρονται» κλπ. Από την αρχαιότητα είναι γνωστά τα «Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος», «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά», «φιλτάτη η αλήθεια» κλπ.


2. ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Οι καταληψίες αμέσως μετά τις 29/7/2013 επιδόθηκαν σε ιντερνετικό αγώνα εντυπώσεων, διαδίδοντας (ψευδώς) σε πλείστα ιστολόγια πως οι σχετικές φωτογραφίες ήταν πλαστές και επιστρατεύοντας φαιδρές δικαιολογίες, οι οποίες παραδόξως βρήκαν απήχηση μεταξύ απλοϊκών παλιοημερολογιτών, που τις αποδέχτηκαν ανεξέταστα. Ακολουθούν πειστήρια περί σχετικών ψευδέστατων δημοσιεύμάτων στο διαδίκτυο εκ μέρους οπαδών των «μολοτωφούχων» καταληψιών. Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ παρόμοια δημοσιεύματα αναρτημένα στο διαδίκτυο έως και σήμερα.
[πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση]
3. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ
Διαβάστε την είδηση εδώ:
ή εδώ:
ή εδώ:
όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται «Πρόκειται για έναν μοναχό που ομολόγησε ότι πέταξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.» 

Ακολουθούν οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα λυπηρά συμβάντα:

4. ΓΕΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ & ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ
Είναι γνωστό πως τα μέλη «κλειστών ομάδων» αυτοτυφλώνονται και αυτοαποκόπτονται από πηγές ανεξάρτητης πληροφόρησης. Επιστημονικώς τεκμηριώνεται πως ανά την υφήλιο οι κλειστές ιδεολογικές ομάδες φανατικών
1ον) προπαγανδίζουν απλοϊκά δίπολα, όπως «είμαστε θύματα, είναι θύτες», «είμαστε αγνοί αγωνιστές, είναι δόλιοι διώκτες», «έχουμε την αλήθεια, έχουν το ψέμα»
2ον) επενδύουν στην επίκληση των συναισθημάτων για να έλξουν πειθήνιους υποστηρικτές 
3ον) συντηρούν ακραία προσωπολατρεία
4ον) καθοδηγούν τους οπαδούς τους μην έχουν άλλες πηγές πληροφόρησης πέραν όσων υπαγορεύει ο «ηγέτης», απορρίπτοντας οτιδήποτε εκτός ομάδος σαν «αιρετικό, επιζήμιο και ικανό να εξοργίσει τον ηγέτη».
5ον) πείθουν εύκολα τους οπαδούς τους πως τίποτε κακό δεν είναι δυνατόν να εκπορεύεται από τους αρχηγούς της ομάδας
Οι φανατικοί υποκαθιστούν τη λογική με την τυφλή υπακοή. Ο θρησκευτικός φανατισμός οδηγεί τα θύματά του να αποδέχονται και να επικροτούν ακόμη και παρανομία ή αντικοινωνικές συμπεριφορές, αρκεί να εκπορεύονται από τους εισηγητές του φανατισμού τους.


5. ΕΙΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ
Κραυγαλέο παράδειγμα για τους οπαδούς της κατάληψης της μονής Εσφιγμένου αποτελεί πως αρνούνται να αντιληφθούν πως οι «ήρωές τους» κατάφεραν το αδιανόητο, να διασύρουν το τιμημένο ράσο από τηλεοράσεως και να συγκρίνονται με αναρχικούς ψευδεπαναστάτες, αφού απείλησαν ανθρώπινες ζωές εντός Αγίου Όρους, εκτοξεύοντας βόμβες μολότωφ!
Διάφοροι διαδικτυακοί οπαδοί των καταληψιών επανέρχονται με τακτικότητα, ένταση και ειρωνείες στο θέμα των βομβών μολότωφ που οι καταληψίες εκτόξευσαν στις 29/7/2013 εναντίον Αστυνομίας και δικαστικού επιμελητή εντός Αγίου Όρους. Θεωρούν μάλιστα κραυγαλέους ψεύτες και κατασκευαστές κατηγοριών την Αστυνομία (!), καθώς και την νέα και κανονική εσφιγμενιτική αδελφότητα, και δέχονται την άποψη ότι σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ήταν προϊόν εκδολίευσης, κοινώς «φωτομοντάζ».
Διερεύνησαν οι οπαδοί των καταληψιών έστω και ένα από τα κατωτέρω έγγραφα τεκμήρια; Ζήτησαν να διαβάσουν τι δίνουν γραπτώς και υπευθύνως οι ανωτέρω αναφερόμενοι θεσμοί ή υπογράφοντες; Ρώτησαν τους ονομαστικώς αναφερόμενους αυτόπτες μάρτυρες; Ζήτησαν να τους παρασχεθούν επικυρωμένα αντίτυπα των κατωτέρω; Δημόσια έγγραφα είναι όλα και εύκολα προσιτά σε καθέναν. Εάν όχι, αρκέστηκαν στις ανυπόγραφες και ανεύθυνες διαδικτυακές απόψεις πως οι δύο φωτογραφίες Αγιορείτη μοναχού αυτόπτη μάρτυρα είναι πλαστές; Και επ’ αυτού υπάρχει τεκμηρίωση: Φωτογράφοι και ασχολούμενοι με την ψηφιακή φωτογραφία έγραψαν στο διαδίκτυο πως οι φωτογραφίες είναι 100% γνήσιες και όχι προϊόν εκδολίευσης. Βεβαίως, Καθένας μπορεί να βρει το πρωτότυπο ηλεκτρονικό αρχείο των φωτογραφιών και να το δώσει σε έμπιστο φωτογράφο προς παροχή γνώμης.
Ας δούμε και σχετικά δημοσιεύματα:
Πραγματικά χρειαζόταν η ομολογία των υπαιτίων, ώστε να πεισθούν οι κακόπιστοι και οι τυφλοί οπαδοί τους, όσοι δεν εμπιστεύονται τα τόσα αδιάσειστα στοιχεία, που εκτίθενται παρακάτω και ήταν εξαρχής στη διάθεση καθενός. Οι αφελείς οπαδοί και οι κακόπιστοι απέδειξαν ότι ήταν ικανοί να πειστούν μόνο από ΨΕΥΤΕΣ, αλλά και να διαψευστούν κατόπιν από τους ίδιους ΨΕΥΤΕΣ! Διαψεύδεται πλέον και εκ των έσω η τυφλή εμπιστοσύνη που κάποιοι τρέφουν για τους αυτόκλητους «πολιορκημένους Εσφιγμενίτες» του καταληψία κ. Μεθόδιου. Βεβαίως ενδεικτικό του ήθους και της κακοπιστίας είναι πως στο ίντερνετ κάποιοι γράφουν «εάν έριξαν βόμβες μολότωφ, καλά έκαναν!»


6. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΒΟΜΒΩΝ ΜΟΛΟΤΩΦ
Κάποιοι δεν σκέφτηκαν πως οι εν λόγω ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ φωτογραφίες δεν είναι το κύριο αποδεικτικό μέσον για το τι όντως συνέβη στις Καρυές Αγίου Όρους στις 29/7/2013.
Εξηγούμαστε:
α) Στο Άγιον Όρος εισήλθαν στις 29/7/2013, παραβιάζοντας τα χερσαία του σύνορα, 20 περίπου άτομα με αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και με δύο μοτοσυκλέτες moto-cross. Αυτοί έφεραν ρόπαλα και άλλο οπλισμό μαζί τους, παραβίασαν ανεξέλεγκτοι το Άγιον Όρος και εισέβαλαν σε αυτό προς παροχή συνδρομής στους καταληψίες του κτηρίου του εσφιγμενιτικού αντιπροσωπείου (κονάκι) στις Καρυές. Ως τραμπούκοι μπήκαν, ως ασύδοτοι βγήκαν, η Αστυνομία φέρεται να επέδειξε πλήρη ανοχή και αδράνεια.
β) Καταληψίες του κονακιού επιτέθηκαν εναντίον αστυνομίας, δικαστικού επιμελητή και εργατών, οι οποίοι επιχείρησαν να εκτελέσουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση (116/2013 Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής) περί εκκένωσης του εσφιγμενίτικου αντιπροσωπείου στις Καρυές, εκτοξεύοντας εναντίον τους τρεις βόμβες μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό στις 29/7/2013.
Το ανωτέρω γεγονός καταγράφηκε πολλαπλώς και επωνύμως από τους ή στα εξής:
1) Βιβλίο συμβάντων Αστυνομικού Τμήματος Καρυών (τηλ: 2377023212, 2377023260)
2) Έκθεση προς Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που υπέβαλε ο παριστάμενος Δικαστικός Επιμελητής (Ευθύμιος Λάμπρου, τηλ. 2373026180, 6977441933, elambrou@otenet.gr)
3) Έκθεση Εγκληματολογικού Τμήματος Αστυνομίας
4) Πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρυών (περισυνελέγησαν θραύσματα των μολότωφ και αναλύθηκαν εργαστηριακώς για τη διενέργειά της)
5) Παραγγελία Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
6) Αναφορά Εισαγγελέως Αρείου Πάγου για ενέργειες Αστυνομίας
7) Ένορκες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων
8) Αναφορά μονής Εσφιγμένου προς Αστυνομία
9) Έκθεση Διοικητή Αγίου Όρους
10) Πρακτικά συνεδριάσεων Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους
11) Αλληλογραφία Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους – Διοικητή Αγίου Όρους
Η κανονική αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:


7. ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΡΙΨΗΣ ΒΟΜΒΩΝ ΜΟΛΟΤΩΦ
Βεβαίως εκκρεμούν ποινικές διώξεις εις βάρος των ατόμων που εκτόξευσαν τις βόμβες μολότωφ, με σοβαρότατες κατηγορίες για σωρεία αδικημάτων:
1) απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση
2) απόπειρα πρόκλησης επικινδύνων σωματικών βλαβών
3) απόπειρα φθοράς ξένης περιουσίας
4) διατάραξη οικιακής ειρήνης
5) κατοχή και χρήση όπλων
6) κατοχή και χρήση εκρηκτικών
7) έκρηξη
8) αντίσταση κατά της Αρχής κλπ
Αναρωτιόμαστε τι θα επικαλεστούν οι καταληψίες ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, κατόπιν όσων «κατάφεραν» κάποιοι θερμοκέφαλοι ρασοφόροι, τα οποία είναι πολλαπλώς τεκμηριωμένα.
Στοιχεία δανειστήκαμε από το κείμενό μας αυτό:


8. ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ 
Συμπληρωματικά, αναφέρουμε πως ο φερόμενος ως ηγέτης των καταληψιών κτηρίων της μονής Εσφιγμένου, κ. Μεθόδιος, έχει παραδεχτεί σε δημόσιες συνεντεύξεις του από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2013 πως μέλη της ομάδας του εκτόξευσαν «ένα αναμμένο στουπί» ή «αναμμένα στουπιά» ή «έριξαν βενζίνη» στην Αστυνομία. Έστω και αυτό είναι παραδοχή ενοχής για τα ίδια αδικήματα (αλλά και απόπειρα μείωσης της βαρύτητας αυτών).
Ο ίδιος με τηλεφωνική του συνέντευξη εντός Ιουνίου 2014 στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «elliniko-fenomeno» του δημοσιογράφου Ν. Βάνη απείλησε πολλαπλώς την Αστυνομία, την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και την Ελληνική Δικαιοσύνη «να μην τολμήσουν να εκκενώσουν τη μονή από καταληψίες».
Ο κ. Μεθόδιος είπε επί λέξει στην εν λόγω συνέντευξη:
1) «μετά εμείς αν τους ρίξουμε κανένα πετρέλαιο ή καμιά βενζίνη απ' ότι μας προσάπτουν και τους βάλουμε φωτιά, θα είμαστε εγκληματική οργάνωση!»
2) «Μην τολμήσουν και κάνουν κάτι είτε εναντίον της Μονής, είτε εναντίον κάποιου αδελφού, είτε κάτι εναντίον κτίσματος της Μονής, αυτήν την φορά θα γίνει το “έλα να δεις”. Γιατί; Γιατί δεν μπορούμε άλλο αυτήν την αδικία. Το καταγγέλλω σε όλον τον κόσμο, μην μου πούνε μετά “κοιτάξτε μας ρίξατε βενζίνη”, δεν ξέρω τι θα γίνει.»
3) «εμείς όμως δεν θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.»
4) «κι εγώ λέω ας έρθουν. Θα βγάλω κι εγώ καμιά πενηνταριά Μοναχούς εκεί πέρα και θα γίνουμε κομμάτια!»

5) «Περιμένουμε την απόφαση να δούμε ποιος εισαγγελέας θα έχει την τόλμη να πει ότι “πάμε να πάρουμε το κονάκι”, για να δούμε»9. ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ – 29/7/2013
Η κανονική αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου κατέθεσε εγγράφως ότι στις 29/7/2013, κατόπιν συνεννόησης των σχισματικών καταληψιών με οπαδούς τους (κυρίως από την Καβάλα), εισήλθαν περίπου 20 άτομα παρανόμως στο Άγιον Όρος, παραβιάζοντας τα χερσαία σύνορά του και φτάνοντας με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μέχρι τις Καρυές, όπου απείλησαν τους αστυνομικούς και εισέβαλαν στο κατειλημμένο κονάκι, προς ενίσχυση της κατάληψης και ως «δύναμη κρούσης» κατά της αστυνομίας! Ο σκοπός πρόδηλος: η μη εφαρμογή της νομιμότητας εντός Αγίου Όρους, η υπεράσπιση των παρανόμων, έναντι της αστυνομίας!
Τι έγινε στις 29/7/2013; Η παρανομία εξευτέλισε το κράτος, οι παράνομοι θριάμβευσαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότωφ, ουσιαστικά απειλώντας να κάψουν ανθρώπους ζωντανούς, ενώ οι υποστηρικτές τους ήλθαν προς αρωγή τους, υποτιμώντας κάθε έννοια τάξης και θεσμών στο Άγιον Όρος! Πώς είναι δυνατόν η άξια ελληνική αστυνομία να ανέχεται να κατεξευτελίζεται από μία δράκα φανατικών, που δεν ορρωδούν προ ουδενός, όταν πρόκειται να υποστηρίξουν, ακόμη και διά της βίας, τις ιδεοληψίες τους;! Πολλοί θεώρησαν δεινή ήττα και όνειδος για την αστυνομία και για την ελληνική έννομη τάξη, τα όσα συνέβησαν στις 29/7/2013 εντός της πρωτεύουσας του αυτοδιοίκητου Αγίου Όρους, μόλις 100μ από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου... Ο ντροπιαστικός επίλογος είναι πως εκείνη την ημέρα που τελούνταν αυτόφωρα κακουργήματα εναντίον της αστυνομίας, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμμία σύλληψη... Το αυτό ισχύει έως σήμερα. Όχι μόνο δεν έγινε καμμία σύλληψη, αλλά και το εν λόγω κτήριο, το εσφιγμενίτικο αντιπροσωπείο στις Καρυές, παραμένει υπό κατάληψη, η δε τελεσίδικη σχετική δικαστική απόφαση κενό γράμμα έως σήμερα.

Ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται από την αστυνομία, από την Πολιτική Διοίκηση Αγίου Όρους ή από το Υπουργείο Εξωτερικών για την αποτροπή τυχόν παρόμοιων επεισοδίων εντός Αγίου Όρους; Δεν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως τα «αντίμετρα ασφαλείας», που λαμβάνονται από τους καταληψίες για την αποτροπή λύσης της κατάληψης: δίκτυο οπαδών πρόθυμων για «ντου και ξύλο», ετοιμότητα «συναγερμού» μέσω ίντερνετ, επάνω στο κονάκι κάμερες 24ωρης παρακολούθησης όψεων του δρόμου μπροστά στο κονάκι, χαλύβδινες θύρες ασφαλείας πίσω από τις παλιές ξύλινες, φωτοκύτταρα ενεργοποιούμενα με την κίνηση και, βεβαίως στον όροφο του κονακιού γυάλινα μπουκάλια, πετρέλαιο, στουπιά και σπίρτα, όπως η πράξη απέδειξε...10. ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Το εξαιρετικά δυσάρεστο και πρωτόγνωρο γεγονός της εκτόξευσης βομβών μολότωφ εντός Αγίου Όρους από ρασοφόρους σχισματικούς καταληψίες έγινε αφορμή για δημοσίευση ειρωνικών σχολίων και γελοιογραφιών στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο για το Άγιον Όρος, για το τιμημένο ράσο και την ορθοδοξία… Ακόμη και αφίσες κυκλοφόρησαν με την ένδειξη «Βίλλα Εσφιγμένου».

Τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε έντυπα του αντιεξουσιαστικού χώρου που κυκλοφόρησαν αυτές οι αφίσες, επιδιώχθηκε να παρομοιαστεί η γνωστή «Βίλλα Αμαλία» (κατειλημμένο κτήριο από αναρχικούς) με το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου (κατειλημμένο κτήριο από σχισματικούς)... Ακολουθούν σχετικές εικόνες από το διαδίκτυο:


11. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Οι «μολοτωφούχοι» ήταν εξαρχής έτοιμοι για «ιερό πόλεμο» με την αστυνομία και εφάρμοσαν μια παραλλαγή του συνθήματος «ορθοδοξία σ' εμάς ή θάνατος στους διαφωνούντες». Είχαν έτοιμο εξοπλισμό με άδεια γυάλινα μπουκάλια, πετρέλαιο ή βενζίνη, στουπιά, σπίρτα, καδρόνια, φακούς, εισβολείς οπαδούς με μηχανές enduro και τεχνογνωσία βάσει οργανωμένου σχεδίου. Δεν είναι και μικρή η ομοιότητα με τρομοκράτες που καιν και ρημάζουν στο κέντρο της Αθήνας! Κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο (Άγιον Όρος), ούτε το ένδυμα (ράσο), ούτε την άγνοια του κόσμου, που τους συγχέει αθέλητα με πραγματικούς ορθοδόξους μοναχούς.Αυτοί οι «μολοτωφούχοι» τώρα κατηγορούνται επισήμως για χρήση όπλων και εκρηκτικών, αντίσταση κατά αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ακόμη και ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ!
Είναι ευτύχημα που δεν «λαμπάδιασε» άνθρωπος, διότι οι μολότωφ στόχευαν ανθρώπους και πετρελαιοφόρο μηχάνημα.
Δεν ξέρουμε εάν για την ομολογία ενώπιον της ανακριτικής Αρχής λειτούργησε η συνείδηση κάποιου καταληψία ή εάν κάποιος από αυτούς αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις πράξεις, ενώπιον του αβάσταχτου φορτίου των αποδεικτικών στοιχείων ή εν όψει προοπτικής να τύχει επιεικέστερης μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη.
Ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχει υπεράνω όλων και για όλους μας η θεία Δικαιοσύνη!
Είτε σε κάποιους αρέσει είτε δεν αρέσει, στην Ελλάδα, αλλά και στην Εκκλησία, υπάρχει σύστημα δικαιοσύνης και όχι αυτοδικία. Λογικά αναμένονται νέες βαρειές καταδίκες των σχισματικών καταληψιών, οι οποίες σταδιακά διευρύνουν τον ήδη μεγάλο κατάλογο πράξεων και αποφάσεων Δικαιοσύνης και Εκκλησίας εις βάρος τους.
Ειλικρινά ελπίζουμε οι αίτιοι να ανανήψουν, να μετανοήσουν και να απόσχουν εφεξής από κάθε παραβατική και αντιεκκλησιαστική ενέργεια.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!