«ουδέ αίμα μαρτυρίου ημπορεί να εξαλείψη την αμαρτίαν του χωρισμού της Εκκλησίας και της διαιρέσεως, και το να σχίση τινάς την Εκκλησίαν είναι χειρότερον κακόν από το να πέση εις αίρεσιν» Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ψευδωνυμησ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ εισ βαροσ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ, ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ, εκκλησιασ, επισκοπων και αγιων

Α.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις αναρτήσεις από την ομάδα facebook με το ψευδώνυμο «ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ», η οποία έχει το μαύρο σύνθημα «ορθοδοξία ή θάνατος», καθώς και από όλες τις συναφείς ψευδώνυμες αναφορές!

Στο internet καθένας νομίζει πως μπορεί «να είναι ό,τι δηλώνει». Η αντίστοιχη ψευδώνυμη ομάδα αυτή του facebook περιέχει πραγματικά κάποια κείμενα από τη ζωή των αγίων, αναμεμιγμένα όμως με ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ, έντονο ΑΝΤΙΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟ και υποστήριξη συγκεκριμένης ζηλωτικής εξωεκκλησιαστικής φατρίας «παλιού ημερολογίου».

Η ίδια η ομάδα αυτή στο Facebook είναι ΨΕΥΔΩΝΥΜΗ! Τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτή καπηλεύονται το όνομα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Αυτοί είναι συγκεκριμένοι εξωεκκλησιαστικοί παλιοημερολογίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν τους εράνους χρημάτων για τη συνέχιση της κατάληψης της εν λόγω μονής.

Οι καταληψίες της ιεράς αυτής μονής (με αρχηγό τον ψευτοηγούμενο «Μεθόδιο») έχουν επισήμως κηρυχθεί σχισματικοί και έχουν πλειάδα καταδικαστικών πράξεων και αποφάσεων εις βάρος τους τόσο από την Εκκλησία, όσο και από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Μέρος αυτών βρίσκεται εδώ, ώστε να μπορεί καθένας να το διερευνήσει:
Οι σχισματικοί καταληψίες τους οποίους η ομάδα facebook της ανάρτησης αυτής υποστηρίζει διακρίνονται και από έντονο εθνικισμό, αντισημιτισμό και αγαστές σχέσεις με την οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Εντούτοις, η ιερά μονή Εσφιγμένου έχει κανονική αδελφότητα, ηγούμενο και διοίκηση, που αναμένουν τη λύση της κατάληψης για να εισέλθουν στα κτήριά τους. Ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου είναι ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Γαζέτας.
Ουδεμία σχέση έχει η κανονική εσφιγμενιτική αδελφότητα είτε με την ομάδα των καταληψιών είτε με την ομάδα αυτή του facebook, οπότε καλό είναι να αποφύγουμε τη σύγχυση που κάποιοι εντέχνως καλλιεργούν.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου έχει τον εξής λογαριασμό στο facebook:
https://www.facebook.com/esfigmenoymonastery?fref=ts

Με «δούρειο ίππο» την εν λόγω ομάδα-κοινότητα στο facebook κάποιοι εν γνώσει τους παρασύρουν τον απλοϊκό κοσμάκη σε εξωεκκλησιαστικές ομάδες και σε συγκεκαλυμμένες οικονομικές δραστηριότητες αμφιβόλου νομιμότητας. Δείτε π.χ. την ενότητα 5.2 του http://enotitapnevmatos.blogspot.gr/2015/07/esfigmenou.sxismatikoi.money.html σχετικά με την εν λόγω ψευδώνυμη ομάδα-κοινότητα.

Β.
Θέσεις σαν αυτές, συνηθίσαμε να διαβάζουμε από «ζηλωτές των πληκτρολογίων», είτε από ακραίους οργανωσιακούς (Κορναράκης, οργάνωση «Ζωή» κλπ) είτε ιδίως από ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ. Κρίνουμε ως τραγελαφικό αυτοί να αναλαμβάνουν αιχμηρό και αήθη λόγο εναντίον του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως από την άνεση της οικίας τους, και ενώ είναι οι ίδιοι… εκτός Εκκλησίας. Ας παν να γίνουν αυτοί Πατριάρχες στην Πόλη των 17 εκατομμυρίων αλλοθρήσκων και θα είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα καταφέρουν. Ας δούμε τι λέει η ίδια η Εκκλησία για τις ιεροπραξίες του παλιοημερολογίτικου δόγματος:

Οι «ζηλωτές των πληκτρολογίων» παλιοημερολογίτες με ακραίες διαδικτυακές θέσεις:

Τρία πράγματα μάχονται:
1. τους αγίους, διότι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η Εκκλησία («του νέου», όπως λεν) εξακολουθεί να χαριτώνεται από το άγιο Πνεύμα και να αναδεικνύονται άγιοι εντός αυτής. Ορίστε το ξεσκέπασμα του μίσους των παλιοημερολογιτών για τους συγχρόνους αγίους:
2. τους επισκόπους της Εκκλησίας, διότι συγκρίνουν την κατάσταση της πραγματικής Εκκλησίας με το κακό παλιοημερολογίτικο χάλι της θρησκευτικής ανταρσίας και της πνευματικής ακαταστασίας
3. όσους αρθρώνουν λόγο αγάπης, αυτούς που επικαλούνται τα λόγια του Κυρίου. Οι σε φανατισμό και πλάνη ευρισκόμενοι παλιοημερολογίτες δεν καταλαβαίνουν ότι ο Χριστός κήρυξε πρωτίστως ΑΓΑΠΗ, οπότε κατηγορούν όλους αυτούς σαν «υποκριτές και γλυκανάλατους αγαπολόγους». Εντούτοις, ο κύριος πρωτίστως «αγάπη εστί».

Τρία πράγματα θέλουν να πετύχουν:
1. την ψυχολογική τους εκτόνωση
2. την μετάδοση του ανεπίγνωστου ζήλου και της εσωτερικής αστάθειας και εμπάθειάς τους και σε άλλους
3. την απόσπαση μελών της Εκκλησίας και την πρόσδεσή τους σε κάποιο από τα δεκάδες παλιοημερολογίτικα εξωεκκλησιαστικά σχήματα (το δικό τους!).

Τρία πράγματα διαρκώς επικαλούνται:
1. κατηγορίες πεζοδρομιακού τύπου, ύβρεις και υπερβολές εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (τον θεωρούν «αγκάθι στο μάτι τους»)!
2. ημερολογιολατρεία και υποκριτικό αντιοικουμενισμό, ανάγοντας τον τρόπο μέτρησης του χρόνου σε χριστιανικό… δόγμα ή όρο σωτηρίας και υποκρινόμενοι τους μοναδικούς γνήσιους ορθοδόξους χριστιανούς επί γης!
3. δήθεν τήρηση ιερών κανόνων εκ μέρους τους, ενώ βρίσκονται… ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας!

Οφείλουμε να κάνουμε σαφή τον διαχωρισμό ανάμεσα σε φανατικούς ανεπίγνωστους «ζηλωτές των πληκτρολογίων», που συνεχώς προπαγανδίζουν υπέρ του παλιού ημερολογίου, και σε απλούς φιλήσυχους παλιοημερολογίτες, που δεν διεκδικούν για τον εαυτό τους τον ιδιότυπο ρόλο του διαδικτυακού «πνευματικού καθοδηγητή» σε θέματα παλιού ημερολογίου. Τα ανωτέρω αποτελούν χαρακτηριστικά της πρώτης κατηγορίας παλιοημερολογιτών.